Wednesday, February 15, 2012

Oh P.E.L.A.J.A.R

Assalamualaikum

Lama dah x update Blog ni. lama tak jengah ke blog sendiri.. hehe Lately memang busy. As a final year student memang x pernah ada masa untuk blog. Tak akan pernah lekang dengan projek-projek, report yang mengalahkan student master ( padahal baru degree) report nak kena tebal cecah beratus2 page. Fuh!!  Bukan nak mengeluh, tapi baru aku rase jadi student. So, kepada adik2 yg masih sekolah tu, belajar btul2, masuk U dan jadi pelajar. rasakan lah sendiri.. mula2 penat gila, tapi bila semuanya dah selesai semua tu jadi kenangan.. SERIOUS BEST GILA <-- asal excited ? hahah mcm kat bawah ni .. haha 


ceriaaa.. hehe




Wakakah abis pendedahan konspirasi.. hehe. time ni mase jadi tahun pertama final year student. Wahh, life is a Joy. bila dah 2nd year as a final year student muke jadi kerut, bawah mate lebam x selalu balik kampung.. hais..

La ni, tak rase dah mcm tu.. 3 tahun dah berlalu pejam celik - pejam celik, dah 3 tahun aku belajar. hmm kejap je kan ?? 

Thursday, September 15, 2011

Thursday, January 20, 2011

F.I.N.A.L O.O.H F.I.N.A.L

Selame ni pejam celik..pejam celik..
\/
\/
Dah Tahun Akhir
\/
\/
PSM aka Final Year Project
\/
\/
Latihan Industri
\/
\/
Graduation
\/
\/
Keje pulak lagi nak baya Utang PTPTipu
\/
\/




Tunang Pastu Kawen nak jage Family Lagi
\/
\/
G Haji..Dapat pulah Hajjah
\/
\/
Bila masa sampai juga ke waktu usia Tua
\/
\/
Walau apa pun yang kita rancang x semestinya akan tertunai..kerana semua itu
datang Dari Allah s.w.t yang memperkenannkan..kita cuma hanyamampu merancang dan
Allah akan Menentukan.. =))

Sunday, January 16, 2011

H.U.J.A.N

         Hujan a.k.a air yg jatuh dari langit apabila awan mendung sudah sarat mengandungkan air..nak dijadikan

cerita, MELAKA skarang ni selalu je hujan..waktu2 yang paling selalu ujan adalah waktu ptang..pukul 6 je

dah mula gelap dek kerana awan mendung telalu bnyak..

       Bagi yang pergi kerja / kampus bawak kereta mesti x ada masaalah untuk redah hujan ni..tp bermasaalah

dengan "jem" yg melampau lah..hehe..Tapi yag naik motor ni pulak tepaksa meredah hujan dengan basah

kuyup. So bagi diorag yg naik moto ni, nanory sarankan, pakai baju ujan yag set sekali dengan swluar ok.

Mcm  gambar kat bawah ni.

set baju hujan untuk yang bawa motor
 hujan jugak adalah rahmat allah.. banyak kelebihan yang allah berikan tentag hujan. salah satunya air..kalo x

ada air, bumi kering. manusia akan mati tnpa air, haiwan dan tumbuhan jugak akan mati. jadi jgan lah

merungut bila hujan turun. kerana hujan itu allah yang jadikan.

Saturday, November 20, 2010

N.I.K.M.A.T A.L.L.A.H

Hari ni cik nanory nak share sikit tentang apa yang nanory dapat kat fesbuk.. rasa bersyukur yang teramat dengan nikmat yang ALLAH kurniakan. selain pada tu, dengan jelas kelihatan kebesaran yang telah ALLAH ciptakan kepada kita terutama pada deria penglihatan.

Sekarang, cuba kita lihat pd titik pd kalimah ALLAH selama 10 saat

dan

alihkan pandangan mata pada dinding kosong.. 


kesanya kita dapat lihat pada dinding kosong itu, ada kalimah allah yang dimana tulisan nama ALLAH berwarna hitam dan backgroundyaa berwarna lutsinar(tiada warna).

lihatlah keajaibannya. ...subhanallah.. rasa sgt KAGUM dgn ilusi mata kurniaanNya ini..

Monday, November 15, 2010

Antara yang Di Cintai..

  1. Cinta yg paling agung ialah ALLAH s.w.t
Cinta yang hakiki
2. Cinta pada RASULULLAH s.a.w.

3. Cinta kepada IBU BAPA kita (mmuahh)
my love and heart.. your the best mom "dunia dan akhirat"
duduk : Puan Emak (Miskiah Bt Hj.Sikos)


my love and heart.. your the best dad "dunia dan akhirat"
baju merun : Encik Abah (Mohamad bin Sahir)


  4. cinta keluarga. 

dari kiri,
baris belakang :: k.ila, me , abg shah
barisan kerusi:: abah , emak
barisan tengah:: abg gg, fikri, abg ijul
barisan dpan :: si kembar (haiqal dan shafiq)

  5. cinta sahabat 
geng ganster BITC 
      dari kiri : ayuni, k.ira, ros, jia, fajar, me, afiq, liza

old time school : cik farhah, cik nanory n cik zati

secret recipe : aidil, epi, fiqa n nanory

first sem ni..

kfc perlis : vann , cik nanory, k.emi, yap n fahim

kitorg lagi.. dee tgah amik gmba.. 

sebahagian angota suksis.. yg lain tengah tangkap gambo gak.. =)

credit to cik abg yang lukis gmbar ni.. thanks fik =)

matrix .. cik nanory yg baju oren kain itam tu. time ni selim melim lg..huhu

miss dis moment.. cik nanory with ayu..my best friend ever..maseni br lpas jog~

terbaik..thanks sahabat yang hadir dalam memori cik nanori. 

..miss u all guys..miss the moment where we were together creating the best memory ever..

p/s : maaf kawan2 yang lain, bukanye cik nanory x nak upload, tp ni pun da banyk..karang x cukup entry ni..

cinta & sayanglah menjadikn kita lebih peka akan setiap perubahan yang menjadikan kita lebih matang menjadi seorang manusia.

TIDUR

                   TIDUR..semua orang suka dengan tidur..cuba bilang pada saya siapa yang tak suka aktiviti tidur ni..lagi2 la bile cuace sejuk, gelap2(mcm mendung, x ada chaye matahari) dan selesa membuatkn kita terasa syok nak tidur..sebut tentang tidur ni, kome somE taw ke tidur ni ap sbnarya??

:: tidur lah supaya mendapat rehat yang secukupnya ::


   apekah maksud TIDUR untuk kome, adekah:
  1. Tidur sbb penat
  2. suke - suke tidur ato name lain dia hoby
  3. boring
  4. nak dapat rehat yang cukup
  5. buat keje sampi mate pon Lebam
  6. tengok movie ato cite 
  7. byk lg alasan yang x dapat dinyatakan?? ha jawab lah sendiri..hihi 
bagi pendapat nanory, tido ni satu aktiviti untuk kita rehatkan badan dan minda kita supaya kita dapat recover balik tenaga yg kita gunakan untuk berkerja disiang hari..ada pulak tu ayg x boleh tidur macamana tu? ape sebab musabab ye yg buat kite x tido? mungkinkah..
  1. penyakit Insomnia
  2. suke minum nescefe tgah2 malam
  3. Assignment x siap lagi (ni kes buat last minutes huh!)
  4. berfesbuk betol ke ni
  5. sakit prot
  6. duk tido dari subuh dan x bgun2 sampai kul 12 malam br bgun..
dulu mase matrik, ada pernah dgar ceramah ni, dia ckap: baby je tidur 8 jam, bila tidur lebih dari 8 jam, tu bukan baby, tapi (kerbau pendek @ en bab)warh..boleh pulak mcm tu..huhu..sama2 lah kita kurng2 tido tu..bg nanory sendiri mmg susah nak tido mlm..seyes susah..tp dengan mengamalkan amalan sebelum tido, cik nanory mesti buat benda ni supaya snang tidur..

1. baca surah 3 kul 
2. baca ayat kursi..ayat yang seperti ini:


3, bca la doa tido..lapstu msti tido ye lah..sape x taw ke, lupe ke nak bce doa tido, ce tgk kat bwah nih

lepastu, tidur kita pun tenang dan nyenyak..insyaAllah =)